P  A  L  E  P  0  X      K  I  T  T

FELÉPITÉS :

Az "A" komponens  epoxigyantát, bifunkciós reaktív higítót, töltőanyagokat, nedvesítő és tixotropizáló szereket tartalmaz.

A  "B" komponens környezetkímélő poliamino-amid térhálósítót, töltőanyagokat, nedvesítő és tixotropizáló szereket tartalmaz.

PALEPOX kitt A  és  PALEPOX kitt B     ITJ : 59-25-25      KERMI eng. sz. : 51-5755/91

ALKALMAZÁSI TERÜLET :

RAGASZTÓKÉNT:  Fémek (vas, ónozott, horganyzott vaslemez, alumínuim, réz) beton, műkő, kerámia, csempe, porcelán, üvegszövet, fa önmagához és egymáshoz való ragasztásához.

MÉLYEDÉSTAPASZKÉNT : Beton és cementhabarcs vakolatú falfelületek üregeinek, repedéseinek, egyéb hibahelyeinek javí­tására, pórusmentes felületek gletteléssel történő kialakítására alkalmazható. /Függőleges felületeken megfolyás mentesen/.

MINŐSÉGI  JELLEMZŐK :

                         A komponens   B komponens

Nem illóanyag  tart %
  100-105
oC-on súlyállandóságig 99   98

Fajsúly   g/cm3  (20 oC)          1,43   1,45

Keverési arány      1 súlyrész                   1 súlyrész

Feldolgozhatósági idő 20 oC-on
         100g  A +  100 g  B  összemérésekor                            60 perc

Száradási idő  20 oC-on 1 mm rétegvastagságban                     4 óra

Teljesen átkeményedett 20 oC-on                          7 nap

Minimális feldolgozhatósági hőmérséklet                                          + 10 oC

Rugalmasság    2 mm rétegvastagságban
                  20 mm-es tüske körül hajlítva                                    nem reped meg
                  48 óra elteltével

Csiszolhatóság, átfesthetőség 20 oC-on                        24 óra múlva csiszolható és átfesthető
                                    

Tapadás :   acélhoz  KGST 9640/2573/3075        11 N/mm2    
      horganyzott lemez         8 N/mm
2    
      alumínium               8 N/mm
2    
      beton       beton szakad   
      csempe    csempe szakad   
      fa            anyag szakad   

Vízállóság :                         tartósan vizálló

Vegyszerállóság: Tartósan ellenáll lúgoknak,olajoknak,sóoldatoknak benzinnek,xilolnak.


FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT :

A két komponensből egyenlő mennyiségeket keverjen össze alaposan! (Ehhez nyújt segítséget a két komponens különböző színe, az összekeverés helyességét a homogén szürke szín jelzi.) Az összekevert anyagot 1 órán belül kell felhasználni, mert az ezen idő után felvitt anyag rosszul dolgozható el, és a tapadása romlik. Célszerű a ragasztásnál az összeragasztandó felület mindkét oldalát vékony, de egyenletes rétegben bevonni az összekevert ragasztóval, majd összeilleszteni és terhelni, vagy bandázsolni.     
Mélyedéstapaszként történő felhasználásnál oxidmentesített, zsírtalanított, függőleges fémfelületre megfolyásmentesen  egy rétegben 0,5-3 mm hordható fel. Vizszintes felületek tapaszolásánál a kitt  1 : 1  arányú homogén keverékéhez töltőanyagként cementet vagy teljesen száraz homokot célszerű belekeverni, a kitt súlyára számított 30 - 60 %-ban.

A RAGASZTANDÓ ill. TÖMÍTENDŐ FELÜLETEK ELŐKÉSZÍTÉSE :

Fémfelületeknél :oxidmentesített, zsírtalanított felület a követelmény. Az anyag tapadásának fokozására célszerű feldurvított, csiszolt felületet biztosítani.

Beton, cementvakolat, műkő felületeknél:    Távolítsa el a laza részeket és portalanítsa a felületet! Szükség esetén szárítsa, hogy nedvességtartalma ne legyen több 3 %-nál.

A jobb tapadás biztosítására célszerű a laza részektől és a portól megtisztított felületeket kellősíteni a tapaszréteg felhordása előtt. Kellősítés a Palepox kitt  A  és  B komponensének homogén keverékéhez max.  10 %-nyi aromas higítót vagy denaturált szeszt (vagy Katepox hígítót) adunk és ezen elegyet ecsettel felhordjuk a tapaszolni kívánt felületre, majd a porszáraz állapot (kb 4 óra ) elérése után a Palepox kitt keverékét hordjuk fel a kívánt rétegvastagságban.

ESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA :

Szerszámronggyal töröljük le a Palepox kitt maradékát az eszközről, közvetlenül a művelet befejezése után, majd oldószerrel (aromas higítóval vagy denaturált szesszel) mossuk el.
A munkavégzés során védőkesztyű használatát javasoljuk.A bőrre került ragasztót ronggyal törüljük le és szappanos vizzel mossuk le a bőrfelületet.

Mindkét  komponens  a III-ik tűzveszélyességi fokozatba tartozik.

Tárolási, garanciális idő : A két komponens eredeti csomagolásban 1 évig nem változtatja minőségét.